Bezimeni gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji

By | November 14, 2011 | 0 Comments

Olivera Kovačević je u svojoj emisiji proglasila početak političke kampanje 2112. I eto, svaki vikend novi miting. Zagrmeo je preokret, predstaviše se prepakovani redikali, pa ujedinjeni regioni, a svedoci smo i bilborda hoćemo Šešelja. Na poslednjem mitingu pažnju mi je privuklo pitanje: znate li vi ko je predsednik opštine Kruševac, Kikinda ili Subotica?

A znate li ko je predsednik opštine Pirot, Inđija, Jagodine, Zaječara? Donje naravno znamo, samo pitnje je po čemu ih znamo, po delima ili neke od njih i po skandalima.

Čak ni gradonačelnika Novog Sada ne znamo po imenu. Ovo distinkicja na poznate i nepoznate predsednike opština i Gradonačelnike je krajnje logična, ali šta mislite, da li je opravdana?

U životu samo onaj ko ne radi ne može da pogreši. Da li  se dešava da i onaj ko radi i ima rezultate biva anoniman? Pa u običnom životu se stalno dešava. Al u politici, gde postoje toliko portparola, plaćenih novinara, uradnika i slično je vrlo teško da bilo koji pozitivan signal promakne. Onda se postavlja pitanje zašto postaje anonimni predsednici opština. Razlog je vrlo prost, lepo im je i nema čime, a nema ni potrebe da se izlažu medijskom nastupu kad ih niko ne dira.

Šta mislite, kako reagovati na rad predsednika opštine koji za dva mandata nije uspeo da otvori ni jedno zdravo radno mesto. Gomilanje administracije, komisija i sličnih odbora se ne broji.  Ja bih uveo lustraciju, svakom predsedniku opštine za vreme čije vlasti u njegovoj opštini nije došla ni jedna investicija, zabranti delovanje i bavljenje politikom.  Da se najuri kao štetan. A videli bi ste podužu listu štetočina u Srbiji. Eto ovo je odgovor na pitanje, ne da li znate ime nekog predsednika opštine, već pročitajte listu štetočina u Srbiji. Nadam se da će ideju ovog posta iskoristiti neko u kampanji, jer vreme je da se odvoji žito od kukolja!

Categories: Lokalna politika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*