Šta bi ste promenili kod sebe?

By | November 19, 2011 | 0 Comments

Pođimo od sebe, najprostije pitanje, da li ste u potpunosti zadovoljni sobom, tj. da li ima nečeg što bi želeli da promenite? Pa naravno da ima! Za one koji su savršeni, molim Vas, napustite ovaj blog. Ovo je mesto za realne ljude, nije za božanstva.

Evo ovako,

Prvo, fizičko zdravlje. Ponekad provedem i preko 16 sati za računarom. Uh, kad bih samo krenuo u teretanu! Koristim svoje političko iskustvo da uverim ljude oko sebe, da samo što nisam krenuo, evo idem, eto, i na kraju ništa već nekoliko godina. Ono što je najgore, samom sebi poverujem da ću ubaciti koju fizičku aktivnost, ali osim plivanja za vreme letovanja još se ništa nije promenilo …

Zatim, pojavilo mi se na par mesta masno tkivo, a i karaijes na umnjacima, niti planiram hirurga niti skoro kod zubara nisam bio. Kad sam poslednji put uradio laboratoriju ne mogu ni da se setim. Toliko o mom odnosu prema zdravlju, sve sam vam rekao i sve vam je jasno.

Ajde sada malo o usavršavanju i edukaciji. Odavno se natežem da uzmem koji čas engleskog, da se malo komotnije ponašam u komunikaciji sa strancima. Imam kasete, mape ume za englesku gramatiku, video kliopove, uh, ništa se nije desilo. Sada sam smislio taktiku da odštampam par strana sa nekih blogova koje redovno pratim, pa da ih pročitam na glas, i izvučem eventualne nepoznate reči, ali opet ništa. Ali i to planiram 100% iskreno.

Ženu i prijatelje neću da menjam. Za sada je bar to ok.

Ishrana. Jao još jedna slaba tačka. Ide hladno vreme, i možda  sam zato smanjio gazirane sokove, pivo se zimi ne pije, ne pušim, pa možda sam tu i nekako dosledan.  Ako ne nabacim par kilograma sala biće super. Mada, u teretani uz časove engleskog, neće se desiti :) .

Je l ima još nešto? Sigurno ima, al eto dovoljno toga sam nabrojao. Zapitajte se i vi, koje su to stvari koje trebate dijagnosticirati kao potencijalnu opasnost ili teret, a  zatim ih eliminisati i ukloniti. Ako uspemo, onda možda i dođe do preokreta ili pravih promena, decentralizacije, departizacije i kreiranja novih vrednosti. Ako ne, biće u najboljem slučaju isto, a realno samo gore.

Categories: Lokalna politika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*