Viral u političkom marketingu

By | December 18, 2011 | 0 Comments

Viral je u svakoj vrsti marketinga, pa i u političkom veoma moćna stvar, a za one koji ne znaju o čemu se radi evo kratkog obajšnjenja. Ako mislite da imate neku genijalnu ideju, uobličite je u lucidnom, dopadljivom i duhovitom video klipu, mp3 džinglu ili u običnu sliku. Najbolje je kreirati video fajl ne duži od dva minuta i ubacite ga preko neke grupe ili pojedinca na mrežu. Danas postoje nekoliko sajtova koji žive od virala, gde već dokazani i uticajni pojedinci plasiraju viralne  sadržaje prema socijalnim mrežama.  Primer su trojka i ckm.

Atraktivni sadržaj učiniće da se lajkovima, šerovanjem i plusjednovanjem video klip ili slika proširi poput nuklearne reakcije po celom internetu. Još nešto, pre nego se upustite u viralnu avanturu, razmišljajte o tome kako ćete ovakav resurs u potpunosti da  iskoristite.

Evo nekoliko primera: postavite pored viralnog sadržaja Like dugme za Facebook Fun page, adsense block, komentar blog za kreiranje dodatnih sadržaja, mailing listu za skupljanje ljudi i slično …

Primer najboljeg kreatora virala u Srbiji je Blic Strip Marka Somborca, a evo još nekoliko manje ili više uspešnih priča … naravno viral se dešava i spontano, a onda može munjevitom brzinom da proslavi ili upropasti nekog čoveka. Eklatantan primer je čuvena DS-ova Slađa.

Sladja iz DS-a

Sladja iz DS-a


Categories: Izbori 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*